Skip links

Povraćaj – Odustanak i zamena

 

Potrošač po Zakonu o zaštiti potrošača ima rok od 14 dana od preuzimanja robe da se predomisli i odustane od kupovine a da pritom ne mora ni da odgovori zašto. Kupac/Potrošač robu može da vratiti samo uz RAČUN i nije u obavezi da navodi razlog vraćanja ,naravno ukoliko kupac to želi može navesti razlog vraćanja robe. Ako kupac/potrošač u navedenom roku ne želi da zadrži robu, može da izjavi odustanak bez negativnih posledica, odnosno samo uz pokrivanje troškova vraćanja/transporta robe.
Trgovac (TR ONLINE SHOP S&F.) je u tom slučaju dužan da bez odlaganja izvrši povraćaj uplata koje je primio od potrošača najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema paketa.Trgovac u pošiljci uz račun takođe šalje i  obrazac za odustanak, a dužan je i da  objasni svu proceduru Kupcu/Potrošaću.
U slučaju odustanka od kupovine imate pravo da poručeni artikal zamenite za drugi ili da Vam bude vraćen novac.
Ukoliko se opredelite da zamenite poručeni artikal, takođe snosite troškove dostave.
Kako bi Vama izašli u susret, Online Shop S&F najaviće kurira da preuzme Vašu pošiljku tako da Vi nemate obavezu da kontaktirate kurirsku službu, a ujedno i kako bi našim kupcima omogućili što pristupačniju cenu dostave. Ukupna cena zamene u oba pravca iznosi 590 rsd.
Ukoliko se odlučite za zamenu  artikla u roku od 7 radnih dana od dana prijema vraćenog artikla biće Vam poslat drugi artikal.

  • Obrazac za odustanak od kupovine možete preuzeti ovde
  • Obrazac za zamenu možete preuzeti ovde
  • Izvod iz zakona o zaštiti potrošača ovde

Ova stranica koristi kolačiće Ove stranice koriste kolačiće (eng. "cookies") radi boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.